Volgers - Followers

donderdag 12 september 2013

Simple moments make great memories


Een bijna helemaal "natuurlijke" creatie.
Houten plankje, takjes uit de tuin, esdoorn vruchten, touw, fijne houtsnippers, koperdraad, plakpareltjes, maar ook wat stempelafdrukken: bladeren van Stampinback en een tekst stempel van StampAttack en wat lijm om de materialen vast te maken op het plankje.


Afgelopen woensdag zou Janny een dag komen freubelen en ik wilde graag  libelles gaan maken met vruchten van de Esdoorn (de molenwieken :-)). Samen met manlief in de auto richting bos, allebei links en rechts kijkend of we de molenwieken op de grond zagen bij bomen die op de esdoorn leken. Na 3 kwartier door de stromende regen rond gereden en gezocht te hebben, moesten we constateren dat WIJ in ieder geval géén esdoorn waren tegengekomen. Grrrr...dus manlief maar verzocht om naar een volgend bosrijk gebied te rijden, om daar rond te kijken. Dat hebben we gedaan, bomen genoeg maar GEEN esdoorns.
En raar is dat dan he...dan heb ik eindelijk eens een redelijk omlijnd idee, maar kan ik het niet uit gaan voeren!! Zal toch niet waar zijn .... Maar mokken hielp niet, dus maar naar huis en naar de warme thee...en internet aan: 
Zoekopie: esdoorns in ...
En waarachtig, er bleek iemand van een plaatselijke natuurvereniging te zijn, die een bomenwandeling in een wijk had gemaakt en de bomen die hij tegenkwam in kaart had gebracht...en in die wijk zouden drie esdoorns bij elkaar staan....jihaaa...
Dus weer met manlief de auto in (hij mocht nog wel zijn thee opdrinken hoor :-)) en wij het plattegrondje gevolgd en ter plekke stonden inderdaad 3 zilveresdoorns, maar géén molenwiekjes te zien!
Nogal teleurgesteld, reden we rustig de wijk uit, tot ik ineens wat zie op de grond...STOPPPPP...
Op een heel andere plek dan die natuurverenigings-meneer had beschreven stond, echt waar, een heuse esdoorn, waar de molenwiekjes braaf op de grond lagen.
Allebei op zoek gegaan en toch een aardig bodempje in een zakje gekregen...hehe opluchting, want mijn plannetje kon doorgaan! Hoewel, door alle kilometers benzine die er verreden waren, werd het ideetje eigenlijk niet zo "natuurlijk" als de bedoeling was :-)

Dus Janny en ik aan de slag, met Derwent Metallic kleurpotloden en de waterpen, om de molenwiekjes te kleuren...en ze er uit te laten zien als libelles.
Uit de schuur wat plankjes gezocht en samen zitten brainstormen hoe we e.e.a. zouden gaan doen...met uiteraard ieder weer een eigen resultaat. 


En zo zagen de esdoorn vruchten eruit voor de bewerking:


Toen dit af was hebben we nog zitten spelen, knoeien en kliederen met en ook genoten van de Gelli Plate...de resultaten daarvan komen nog wel eens in beeld als er kaarten of tags, of iets anders van de kleurrijke ondergrondjes zijn gemaakt.

Janny, het was, zoals altijd, weer een supergezellige en waardevolle dag, dankjewel!!!

Hartelijke groetjes/kind regards, Alie :-)


33 opmerkingen:

Sue Butler zei

Hello Alie
This creation is eye catching, intricate and altogether unique, I love it.
Smiles:)
Sue

annekescardart zei

Wat leuk Alie. Ik heb wel eens op plankjes gestempeld maar dit is nog meer. Heel mooi past in deze tijd van het jaar. Wij hebben hier heel veel libellen. Groetjes Anneke.

Gery zei

Ten eerste heb je weer eens een superleuk verhaal gemaakt over de totstandkoming van je werkstuk. Heb het met plezier gelezen (en tussen ons gezegd, je moet maar zuinig zijn op zo'n man, ssssh, niet hardop zeggen!!).
Wat is dit werkstuk ontzettend leuk gemaakt met al die natuurlijke spulletjes. Een goed idee is het halve werk zullen we maar zeggen.
Janny natuurlijk ook blij met jullie speurtocht :-))
Aan deze simpele momenten van geluk samen, kunnen jullie nog vaak terugdenken.
Ben benieuwd naar Janny's werkstuk en naar het vervolg met de Gelli Plate resultaten.
Groetjes Gery

inkypinkycraft zei

this is an absolutely beautiful make and those dragonflies are absolutely gorgeous x A really lovely quote and a super make to go with it! hugs x trace x

Paper Creations by Shirley zei

WOW this is so beautiful, I LOVE it! Thanks for the inspiration, Greetings, Shirleyx

Gerrina zei

Wow, Alie, deze is super mooi! Kan me voorstellen dat die ergens een ere-plekje krijgt... Wel een hoop moeite voor de wiekjes, maar jullie waren ook buiten en dat is ook weer positief... Groetjes, Gerrina

Marianne zei

Wat een zoektocht naar de fiepneuzen (zoals ze hier genoemd worden). Vroeger deden we die dingen doormidden en dan het vruchtje open maken en daarin zat plak en dan kon die zo op je neus. Ach ja, toen waren we er blij mee; tegenwoordig krijgen kinderen computerspelletjes. Maar jij maakt er pachtige libellen mee. Wat een mooie creatie met al die natuurlijke materialen. Zo te horen en zien heben jullie samen een creatieve dag gehad.
Liefs,
Marianne

Regina zei

Waah, je moet er wat voor over hebben om zo iets prachtigs te maken. Ik was en ben er helemaal weg. In het vervolg als ik de molenwiekjes zie liggen dan denk ik aan jou. Heel top gedaan en wat een schat van een man heb jij (denk ik). ;)
Groetjes, Regina

Yvonne Garner zei

How creative! I love this! Hope all is well.

maria's knutselplezier zei

Een prachtig Label, helemaal natuurlijk en daarbij nog een echt avontuur met een happy end, wat wil je nog meer, wat een schat van een man heb je toch hé, Alie, mijn man is ook wel een schatje maar of hij zover zou willen meegaan in mijn hobby??,In elk geval je label met libellen is een echt plaatje !!!Janny en jij hebben weer heerlijk kunnen freubelen!!!

Groetjes
Maria

Mariëtte zei

Een super gaaf project en wat een leuk verhaal. Ik zie het al voor me, jullie 2'jes in de auto op zoek....

froebelsternchen Susi zei

a wonderful piece of art Alie and I love love love this natural drangonfly.. AMAZING!

Shirley Chillman zei

Bet you and Janny had a lot of fun crafting Alie. Love this make and the dragonfly looks amazing.

Crafty hugs from Shirl x x

Fieneke zei

Wat een leuk verhaal :) en wat een geweldig idee om zo die libellen te maken. Heel mooi eindresultaat.
Groetjes Fieneke

Aukje zei

Wat leuk dat je man zo meehelpt! Het is ook een super creatie geworden :-))
groetjes
Aukje

Rianne Timmers zei

Had maar hier gekomen hier staan in onze buurt ook esdoorns laat ik nu toch niet weten wat voor moois je daar van kunt maken .ook wij zetten die vroeger op onze neus en wie dat het langste vol kon houden.Maar je tag is echt heel mooi natuurlijk.
liefs Rianne

Anoniem zei

geweldig idee, prachtig uitgevoerd

Marjie Kemper zei

Oh Alie, this is a stunning wall hanging. Love all the nature effects and those sweet little creatures.

Coby van willigenburg zei

Dacht he? Deze zag ik toch net bij Jannie? Hahaha ja hoor goed opgelet en ik vind het idee van die vleugeltjes zo leuk! Ik ga het binnenkort met Maartje maken! Heel mooi geworden hoor,

groetjes Coby

ida zei

't was wel een heel gezoek maar dan heb je uiteindelijk ook wat,
prachtige materiaaltjes voor een
een supermooi kunstwerkje!

groetjes Ida

catherine zei

This is just so beautiful Alie. A great project
x catherine

Willy zei

Ja....prachtig, ik zag dit projectje ook al bij Janny. Super mooi en wat een mooie en creatieve libelle's, geweldig!!

butterfly zei

This really made me sigh with pleasure, Alie - such beautiful, natural ingredients, and put together with such care and thought to create a really wonderful work of art - I love it! Another great day's work with Janny!
Alison x

marja Eelman-rimann zei

Hoi Alie,
wat een geweldig idee, en wat mooi om te zien.
het is echt prachtig.
Groetjes Marja

Julia S-W zei

Such a funny story - I had visions of you two running round in the car all over!!
Such a clever idea to use the sycamore sails for your wings. I love your composition too!
Hope you are well and so nice that you had fun with Janny.
Big hugs, Juliaxxx

Sophie zei

Mein Gott, liebe Alie...
was machst du bloss für Sachen?!
Das ist unglaublich, ich erstarre hier vor Ehrfurcht.
So schön und so fein gemacht.
Ich bin sprachlos.

Groetjes
Sophie

Folkje zei

Onze tuin ligt altijd vol met deze "vlietuigjes"zo noemden wij ze vroeger altijd, buurman heeft deze boom in zijn grasveld staan.

Leuke creatie heb je er weer van gemaakt.

groetjes
Folkje

Saskia zei

Wow, ook al zo mooi! Had juist die van Janny bewonderd. Leuk altijd, die verschillende resultatenbij handgemaakte projecten.

Sylvia zei

Oh wow, dit is toch wel weer hééél erg mooi Alie. Prachtig!!
Groetjes Sylvia

Marja's Stamp Addiction en Marja's Creativity zei

Wat een story en wat een zoektocht. Maar gelukkig zijn deze zoektochten toch beloond met je esdoornblaadjes. En wat een suprr gave libelle heb je er van gemaakt. Echt schitterend.
Lieve groetjes
Marja

Anita Houston zei

Gorgeous! I love the added embellishments at the top and bottom! Gorgeous dragon flies too!

Silvia(Barnie) zei

Wow, that's breathtaking.

Jetske zei

Ondanks alle tegenslag is dit een hele mooie decoratie geworden, geweldig leuk idee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...